×

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Κατηγορία: ΣΤ' Τάξη
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2023
Γράφτηκε από τον/την Super User

Καλλιτεχνικό αλλά και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον είχε η επίσκεψή μας στη Δημοτική Πινακοθήκη,η οποία στεγάζεται σε ένα σπίτι-κόσμημα της πόλης μας,την ιστορική Villa Bianca..Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Γαΐτη,φιλοξενείται στο χώρο μια μοναδική έκθεση με έργα του ζωγράφου από διάφορες φάσεις της καλλιτεχνικής του δημιουργίας...Με έμπνευση από το χώρο και τα εκθέματα οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργικά με θέμα"Νιώθω εγώ-Νιώθεις εσύ"

 

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Ύδρευσης (ΣΤ)

Κατηγορία: ΣΤ' Τάξη
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2023
Γράφτηκε από τον/την Super User
Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ύδρευσης,το οποίο στεγάζεται στο παλιό κεντρικό αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης.
 
Με τη συνεργασία και την εμπειρία του Τελλογλείου και στο πλαίσιο συμφωνίας που υλοποιεί με  την ΕΥΑΘ πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο του Μουσείου δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να "βαδίσουν" σε μια χρονογραμμή που ξεκινά από τις στάμνες του 18ου αιώνα και φτάνει μέχρι τα αντλιοστάσια του μέλλοντος.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές μας διαμόρφωσαν ,μέσα από την οπτική της ιστορίας της τέχνης,μια οικολογική αντίληψη για το αυριανό τους "υδάτινο αποτύπωμα".
 Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά δώρα από την ΕΥΑΘ για να κρατήσουν ζωντανά  τα ερεθίσματα ,που έλαβαν από την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το μουσείο, επισκεφτείτε το https://www.eyath.gr/moyseio-ydreysis-eyath/

Μια ιστοριούλα στα Αγγλικά

Κατηγορία: ΣΤ' Τάξη
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016
Γράφτηκε από τον/την Super User

Το ΣΤ2 μαζί με την κυρία Μπέττυ των Αγγλικών έγραψαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 μια ιστοριούλα με τίτλο "The environment story".

Γιορτή αποφοίτησης ΣΤ τάξης

Κατηγορία: ΣΤ' Τάξη
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016
Γράφτηκε από τον/την κα Σένια και κα Εύη

Πρόσκληση

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΑ

Κατηγορία: ΣΤ' Τάξη
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2016
Γράφτηκε από τον/την Super User

Ποιήματα και εικονόλεξα των μαθητών του ΣΤ1 με θέμα τη βία.